Duhovni putopisi

Duhovni putopisi

Duhovni putopisi (5)

Nedjelja, 30 Prosinac 2018 21:51

Putopis - Zmajeve linije Dalmacije

Napisala

Pero Duhovni putopisi - Soul ArtOvo je putovanje započelo znatno davnije nego što ćete pročitati  u ovom neobičnom putopisu  o zmajevim linijama Dalmacije no nastavilo se krajem, sad već davnih, sedamdesetih godina prošlog stoljeća . Bila sam djevojčica na školskom izletu. Dvojila sam da li da se prepustim pjesmi u autobusu i smijehu s dragim prijateljima  ili  divnom prizoru koji je svakom serpentinom sve više izranjao iz čarobne rijeke Krke. Umotan u meku tišinu rijeke , okružen stjenovitim brdima na bonaci Krke  spokojno je disao otočić Visovac. Moja je Duša kroz to maleno tijelo djevojčice jasno osjećala duboko poštovanje prema energiji koja se posvuda osjećala i koju dječji žamor  nije uspijevao narušiti.  Svakim novim zamahom vesla koje je naš čamac otiskivao bliže Visovcu dječji glasovi su bili sve tiši i tiši. Malena stopala lahorasto su dotaknula tlo nekadašnje bijele stijene od koje su vrijedni franjevci  kroz vrijeme načinili maleni bajkoviti zeleni otočić. Izdvojila sam se iz dječjeg meteža i prepustila se toj dubokoj,  a opet snažnoj tišini. Spokoj je obavijao moje Biće. Još i danas do mene dopire miris rijeke i posve blagi srebreni šum krošnje jablana.

Ponedjeljak, 24 Rujan 2018 11:41

Vrijeme Anđela

Napisao/la

animals-avian-backlit-1126384 Duhovni putopisi - Soul ArtSuton. Nebo se obojalo raskošnim rumenilom. Na mreškavom morskom valu razlijevao se purpur. Vivias je sjedila na šljunčanoj plaži zagrljena tišinom, zagledana u Sunce koje graciozno  nestaje iza  brda Svetog Mihovila. Pitala se zašto su vrhu brda dali ime Arhanđela i na trenutak  je poželjela kroz suton uploviti u naručje Arhanđela Mihaela. Voljela je te posebne trenutke spokoja u suton. Budili su joj najiskreniju zahvalnost  i darivali nove uvide. Pomislila je na Luku i njegova lutanja planinama. Nasmiješila se prisjećajući se zadnjeg susreta. Otplovila je u sjećanje na njihove duge noćne šetnje uz more i neobične razgovore. Luka joj je s dječačkim oduševljenjem i sjajem u zelenim očima pričao o posebnom trenutku u vremenu kada sunce nestaje iza horizonta, o trenutku  u kojem se s lakoćom može uspostaviti kontakt s Anđeoskim svijetovima.

pomrina Duhovni putopisi - Soul Art

Danima šutim i promatram i promišljam i osjećam. Ponirem u svoju nutrinu, u svoj Iskon i samo ćutim što se oko mene i u meni događa. Što to ovo nadasve sveto vrijeme neograničenih mogućnosti, ali i nemislosrdno istinito vrijeme podiže na površinu s dna svih dna? A podiže! I to podiže munjevitom beskompromisnom brzinom i bez obzira da li vi i ja to htjeli ili ne htjeli, da li mi to željeli priznati samima sebi ili ne. I sve ono što smo u sebi odbacivali i sve ono što smo sebi upakirali u ružičaste celofane sa šarenom mašnicom raspakira se samo od sebe i lebdi na pladnju koji nas primorava na susrest , na spoznaju, na povratak u vrijeme kada smo odlučili ne baviti se svojim strahovima, neoprostima,  ogorčenjima, sukobima sa sobom samima i sa cijelim svijetom , sa svojim tamnim dijelovima sebe.  Poziva nas na iscijeljivanje osobne tame. A tamne dijelove   imamo svi... i Vi i Ja.Jer .... da smo čista Svjetlost ne bi nas ni u jednom trenutku mogla dotaknuti ničija i nikakova tama. Da, znam, nije ugodna takva spoznaja,  ali ako je gledamo s razine čiste Svjesnosti, zagrlit ćemo svoju tamu svojom Svjetlošću i zaplesati skladan ples osvjetljavanja svog postojanja s potpunom ljubavlju i prihvaćanjem svega što jesmo.

 

lavanda Duhovni putopisi - Soul Art

 

Svako putovanje počinje s neke točke, pomislili bi.  Ili ipak nije tako? Što ako su naša putovanja samo nastavak onog prvobitnog, onog prvog, onog prvog duhovnog koraka kada smo se prvi put u obličju energetskog otiska vlastite Duše odvažili na radoznalo istraživanje, na putovanja kroz dimenzije i vrijeme ili točnije na istraživanje istovremenog postojanja u različitim dimenzijama?

Subota, 08 Rujan 2018 09:15

ČUDESNI PUTOPIS - BOSANSKE PIRAMIDE

Napisala

piramida Duhovni putopisi - Soul ArtDragi, Čitaoče, udahni strpljivost dok ovo čitaš. Otpuhni predrasude i programe kolektivne svijesti, otvori srce. Tebi na izbor prepuštam hoćeš li pročitano osjetiti kao iskustvenu priču ili bujnu maštu mene koja zapisujem J No, napominjem ti.... svi likovi u ovom putopisu su stvarni.

Najbolja i najljepša zbivanja u našim životima dogode se onako spontano i iz srca. Ili su možda  ipak s Neba vođena i darovana? Krećete li i vi ponekad na put bez očekivanja jednostavno otvorivši svoje Biće onome što vam želi na najbolji način ući u život? Osobito volim takva putovanja, putovanja Duha u fizičkoj manifestaciji.