Tradicionalni Usui Reiki ~ Usui Shiki Ryoho Reiki

"Postoji Svjetlo koje sjaji nad svim nebesima.
To je Svjetlo koje sjaji u našim srcima."

Što je Reiki?

reiki-healing_75b5286d31c721e9_7If7wuwGRHC7YekcN6BXyQ Usui Reiki | Soul Art

Reiki je riječ japanskog porjekla. Sastoji se od 2 sloga.

Gornji slog naziva se Rei, a donji slog Ki. Najčešće se prevodi kao Univerzalna životna energija.

REI označava univerzalni, sveobuhvatni aspekt energije, tajanstvenu snagu prisutnu svugdje i u svemu. Negdje se prevodi kao Duh, Duša,sveto.

KI označava vitalnu, životnu energiju koja protječe kroz sva živa bića. U različitim kulturama, religijama i narodima je različito nazivaju. Ki je prana, chi, chai. Svakome od nas je dana rođenjem.

Danas je Reiki naziv za tehniku iscjeljivanja, za koje pojedine predaje kažu da potječe još s drevne Lemurije i Atlantide. Iz duhovnih je sfera ponovo predana Dr. Mikao Usuiu koji je u budističkim sanskritskim sutrama, starim 2500 g. nakon dugogodišnjeg opsežnog istraživanja metoda iscjeljivanja velikih Učitelja čovječanstva, Budhe i Isusa, pronašao „ključeve” koji su ga doveli do ponovnog otkrivanja ove prekrasne tehnike prirodnog iscjeljivanja.

Reiki je, dakle, drevna, vrlo jednostavna tehnika iscjeljivanja rukopolaganjem, dostupna svakom čovjeku bez obzira na spol, dob, rasu, religiju i kulturu.

 

Reiki simboli

5_352x360 Usui Reiki | Soul ArtReiki simboli koji se općenito smatraju svetim su značajan i zanimljiv dio Reiki prakse. Oni potječu iz japanskog jezika kanji te su u osnovi riječi iz japanskog jezika koji pomažu poboljšati protok životne energije. Tradicionalno, i za dugo vremena, ti  simboli su bili čuvana tajna i otkrivali su se samo  učenicima koji su postigli drugi stupanj i primili odgovarajuću incijaciju ( usklađenje ).

Tri su simbola koja se predaju učenicima 2. stupnja Reikija:

1. simbol  Cho Ku Rei - simbol snage

2. simbol Sei On Ki - simbol  emocionalnog iscijeljivanja

3. simbol Hon Sha Ze Sho Nen- simbol mentalnog iscijeljivanja i  simbol iscijeljivanja na daljiunu kroz prostor i vrijeme.