Nedjelja, 09 Rujan 2018 21:18

BACHOVE CVIJETNE KAPI – ISCJELJUJUĆA CVJETNA ČAROLIJA Istaknuto

Napisao/la Vivias
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

bigstock-Tincture-Of-Aromatic-Lilac-Flo-64726429-e1483635055276 BACHOVE CVIJETNE KAPI – ISCJELJUJUĆA CVJETNA ČAROLIJA - Soul Art

Što ako biste plešući čudesni vibracijski cvjetni ples s 38 Bachovih cvjetnih esencija posve nježno i s lakoćom mogli iscijeliti svoj život i postati svjesnije i radosnije ljudsko Biće?

Što su Bachove cvjetne kapi?

38 je Bachovih cvjetnih esencija namijenjenih za svaku emociju koju želimo promjeniti kako bi živjeli život u harmoniji uma, duha i tijela. Opisujući djelovanje cvjetnih esencija dr. Edvard Bach, engleski liječnik, bakteriolog i homeopat, tvorac cvjetnih kapi je govorio:

“Kapi podižu naše vibracije i otvaraju kanale kojima možemo primiti Duhovnog sebe, kako bismo se snabdjeli vrlinom koja nam je potrebna i u isto vrijeme isprali grešku koja izaziva loša djelovanja. One mogu, baš kao i predivna glazba ili nešto drugo što je inspirativno, uzdií našu pravu prirodu i približiti nas vlastitim Dušama i samim tim nam donijeti osjećaj mira i olakšanje patnji. One ne liječe napadajući bolest, već preplavljuju naša tijela prelijepim vibracijama naše Uzvišene prirode, u čijem se prisustvu bolest topi kao snijeg na suncu. Nema izliječenja dok ne dođe do promjene u načinu percepcije, stanju duha i unutarnjem osjećaju sreće.”

 38 CVJETNIH ESENCIJA

Dr. Edward Bach je u prvoj polovici 20. stoljeća imao poseban blagoslov intuitivno i iskustveno pronaći 38 cvjetnih esencija te ih podijelio u sedam grupa prema stanjima na koje djeluju:

Cvjetne esencije za strah (Aspen, Mimulus, Red Chestnut, Rock Rose, Cherry Plum)

Cvjetne esencije za nesigurnost (Cerato, Gentian, Gorse, Hornbeam, Scleranthus, Wild Oat)

Cvjetne esencije za nezainteresiranost za sadašnjost (Chestnut Bud, Mustard, White Chestnut, Olive, Wild Rose, Honeysucle, Clematis)

Cvjetne esencije za usamljenost (Impatiens, Heather, Water Violet)

Cvjetne esencije za obeshrabrenost i očaj (Crab Aplle, Oak, Willow, Sweet Chestnut, Star of Bethlehem)

Cvjetne esencije za pretjeranu zabrinutost za dobrobit drugih (Rock Water, Beech, Vine, Vervian, Chicory)

Cvjetne esencije za preosjetljivost na tuđe utjecaje i ideje (Holly, Walnut, Centaury, Agrimony).

 RESCUE REMEDY

Rescue Remedy su najpoznatije kapljice Dr. Edwarda Bacha. Univerzalne su i mogu ih koristiti svi. Nazivaju se kapima za hitnu pomoć. Sadrže 5 cvjetnih esencija (Rock Rose, Clematis, Impatiens, Star of Bethlehem, Cherry Plum) koje svojim sinergijskim djelovanjem pomažu u hitnim i kriznim situacijama poput nesvjestice, stanja šoka, stresnih situacija, prije važnih razgovora, prije polaganja ispita, javnih nastupa, čekanja liječničke dijagnoze, nakon svađa, nakon loših vijesti, nakon naglog gubitka dragih ljudi, nakon raznih nesreća i traumatičnih situacija, u stanjima napada panike, treme, za vrijeme poroda, iznenadne ozljede, u slučajevima uznemirenosti, zabrinutosti, tjeskobe, napetosti…

Rescue Remedy pomaže da se opustimo, usredotočimo i dobijemo potrebnu mirnoću, a na takav način naše tijelo može s lakoćom pokrenuti svoje samoiscijeljenje.

U današnje ubrzano suvremeno i izrazito stresno vrijeme trebale bi se naći u svakoj maloj kućnoj ljekarni i u svakoj torbici.

 

OSOBNA KOMBINACIJA BACHOVIH CVJETNIH ESENCIJA

U svakodnevnim životnim situacijama prolazimo kroz različita emocionalna stanja. Kada se neko emocionalno ili mentalno stanje učestalo ponavlja i ometa našu kvlaitetu življenja, kad nam emocionalni disbalans oduzima radost i lakoću života, kada nas disbalans odvede u fizičku ili psihičku bolest krajnje je vrijeme za pronaći način za povratak u ravnotežu, u mir i radost.

Na tom putovanju do boljeg i cjelovitog sebe čudesni suputnik su osobne kombinacije Bachovih cvjetnih esencija.

Osobna kombinacija sadrži najčešće 5 do 7 različitih cvjetnih esencija koje Bachov cvjetni terapeut odabire nakon pomnog profesionalnog razgovora pri čemu svojom stručnošću i ciljanim pitanjima pomaže da sagledate slojevitost svog stanja i posvijestite što je ono što vas najviše opterećuje u sadašnjem trenutku.

Stručno odabrana ciljana osobna kombinacija Bachovih cvjetnih kapljica na nježan i suptilan način pomaže potaknuti samoiscijeljenje vibracijskim djelovanjem cvjetnih esencija, a prvi rezultati iscijeljenja koje je uvijek induvidualno su najčešće vidljivi već nakon kratkog vremena.

 

KOME BACHOVA TERAPIJA CVJETNIM ESENCIJAMA KORISTI?

Bachova cvjetna terapija može koristiti baš svim živim Bićima pomažući im da na blag način upoznaju istinskog sebe i uspostave ravnotežu uma, emocija, tijela i Duše, poboljšaju kvalitetu života te korak po korak razvijaju sebe u svjesno i sretno Biće.

 

Primjena Bachovih cvjetnih kapi može se promatrati kroz 3 aspekta djelovanja:

Iscijeljivanje i dovođenje u ravnoteženu nepoželjnih emocionalnih i mentalnih stanja koja vas stavljaju u uloge ljudskih bića koja žive na niskim vibracijama i kreiraju živote drame i traume. Bachove cvjetne esencije s lakoćom nas oslobađaju disharmoničnih emocija i stanja poput stresa, tuge, anksioznosti, paničnih napadaja, depresije, apatije, ljubomore, agresivnosti, osvetoljubivosti, nesigurnosti, manjka samopouzdanja, preosjetljivosti, sramežljivosti, bespomoćnosti, posesivnosti, mržnje, bijesa, ogorčenosti, napetosti i tako daju temelj za radosniji i mirniji život u kojem možete početi živjeti svoj puni potencijal života.

Jednostavna i brza pomoć kod akutnih stresnih emocionalnih i psihičkih stanja u periodima zahtjevnih životnih perioda i promjena (trudnoća, porod, prvi mjeseci majčinstva, odgoj djece, pubertet, polazak u vrtić, školu, fakultet, prvo zaposlenje, preseljenje, menopauza, starenje i sl. ) i životnih kriza (gubitak posla, problematični međuljudski odnosi na poslu i u osobnom životu, smrt bliske osobe, sve vrste šokova i trauma, konfliktni odnosi u vezi, razvod, problemi s učenjem, nemogućnost i sl.)

Potpora kod akutnih ili kroničnih bolesti kao dopuna liječničkom tretmanu pri čemu potiču tijelo da neutralizira traumu bolesti i potakne puni potencijal. Dugoročni cilj Bachove cvjetne terapije je čistoća Duše, a čista Duša donosi čudesnu punoću svjesnog i radosnog života temeljenog na skladnom emocionalnom, psihičkom i mentalnom stanju osobe.

 

NAČIN KORIŠTENJA I DJELOVANJA BACHOVIH CVJETNIH KAPI

Bachove kapi su jednostavne za korištenje, nemaju nuspojava i ne stvaraju ovisnost. Potpuno su prirodne i sigurne za sve ljude, trudnice, dojilje, male bebe i djecu. Mogu se koristiti istovremeno sa bilo kojom terapijom ili lijekovima klasične i holističke medicine.

Mnoštvo je svjetskih stručnih istraživanja dokazalo učinkovitost Bachovih cvjetnih esencija.

 Za razliku od mnogih kemijskih lijekova, cvjetne kapi imaju suptilan učinak, te na nježan način neutraliziraju emocionalni stres i istovremeno razvijaju u osobi najuzvišenije karakteristike poput tolerancije, strpljenja, razumijevanja, hrabrosti, zahvalnosti, svjesnosti i mnogih drugih. Na takav način cvjetne kapi uspostavljaju ravnotežu i djeluju kao katalizator za unutarnji proces iscjeljivanja i otvaraju mogućnost za uspješniji i ispunjeniji život.

Pročitano 344 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 10 Rujan 2018 20:46

2 komentari

  • Link komentara SoulArt Ponedjeljak, 28 Siječanj 2019 20:20 Poslao/la SoulArt

    Draga, Tara, vrlo je teško iz Vašeg kratkog posta nešto Vam preporučiti.Kada su u pitanju složene životne situacije uvijek bi najprije preporučila osobne konzultacije i savjetovanje radi odabira najbolje osobne kombinacije kapljica. Javite mi se na mail ozrenkak@gmail.com radi više detalja.Lijep Vam pozdrav

  • Link komentara Tara Utorak, 15 Siječanj 2019 11:36 Poslao/la Tara

    Lijepi pozdrav!
    Bolujem od dijabetesa 20 godina i vjerujem kako to stanje uvelike rezultira mojom preosjetljivišću,razdražljivošću te naglim promjenama raspoloženja isto tako mozda i receptivnošću za privlačenjem loših energija od strane drugih ljudi koja mogu opet potaknuti pitanja o osobnom samopouzdanju i sl.Majka sam dječaka od 10 god koji je izuzetno zahtjevno i inteligentno dijete i često se osjećam bez energije i iscrpljeno,ponekad bez inspiracije i nekako"zakopano" kao da više ne upravljam svojim životom već se više brinem za ljude iz svoje zajednice i to mi oduzima vlastiti prostor. Što biste mi mogli savjetovati kod mojeg stanja?

Napiši komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.