Bachove cvijetne esencije

"Cvijetne api podižu naše vibracije i otvaraju kanale kojima možemo primiti Duhovnog sebe, kako bismo se snabdjeli vrlinom koja nam je potrebna i u isto vrijeme isprali grešku koja izaziva loša djelovanja. One mogu, baš kao i predivna glazba ili nešto drugo što je inspirativno, da uzdignu našu pravu prirodu i približe nas Vlastitim dušama, i samim tim nam donesu osjećaj mira, i olakšanje patnji. One ne liječe napadajući bolest, već preplavljuju naša tijela prelijepim vibracijama naše Uzvišene prirode, u čijem se prisustvu bolest topi kao snijeg na suncu. Nema izliječenja dok ne dođe do promjene u načinu percepcije, stanju duha i unutarnjem osjećaju sreće." - Dr.Edvard Bach ( 1934. godine )

WHITE CHESTNUT

Za one koji ne mogu spriječiti da neželjene misli, ideje i rasprave ulaze u njihov um. To se uobičajeno događa u situacijama koje nisu dovoljno snažne da bi zaokupile njihovu pažnju. To su misli koje izazivaju zabrinutost i koje ostaju prisutne, ili one koje se vraćaju nakon što su nakratko odbačene. Čini se da te misli stalno kruže u krug i uzrokuju mentalnu torturu. Prisutnost tih neugodnih misli onemogućuje mir i ne dozvoljava da osoba razmišlja samo o dnevnim obvezama ili užicima.


Citat iz knjige: The Twelve Healers and Other Remedies – Dvanaest iscjelitelja i ostale cvjetne esencije – Dr. Edward Bach