Bachove cvijetne esencije

"Cvijetne api podižu naše vibracije i otvaraju kanale kojima možemo primiti Duhovnog sebe, kako bismo se snabdjeli vrlinom koja nam je potrebna i u isto vrijeme isprali grešku koja izaziva loša djelovanja. One mogu, baš kao i predivna glazba ili nešto drugo što je inspirativno, da uzdignu našu pravu prirodu i približe nas Vlastitim dušama, i samim tim nam donesu osjećaj mira, i olakšanje patnji. One ne liječe napadajući bolest, već preplavljuju naša tijela prelijepim vibracijama naše Uzvišene prirode, u čijem se prisustvu bolest topi kao snijeg na suncu. Nema izliječenja dok ne dođe do promjene u načinu percepcije, stanju duha i unutarnjem osjećaju sreće." - Dr.Edvard Bach ( 1934. godine )

RED CHESTNUT

Za one koji ne mogu prestati biti zabrinuti za druge ljude. Često više uopće nisu zabrinuti za sebe, već su izrazito zabrinuti za one ljude do kojih im je stalo te često žive u strahu da će se tim ljudima nešto loše desiti.


Citat iz knjige: The Twelve Healers and Other Remedies – Dvanaest iscjelitelja i ostale cvjetne esencije – Dr. Edward Bach