Bachove cvijetne esencije

"Cvijetne api podižu naše vibracije i otvaraju kanale kojima možemo primiti Duhovnog sebe, kako bismo se snabdjeli vrlinom koja nam je potrebna i u isto vrijeme isprali grešku koja izaziva loša djelovanja. One mogu, baš kao i predivna glazba ili nešto drugo što je inspirativno, da uzdignu našu pravu prirodu i približe nas Vlastitim dušama, i samim tim nam donesu osjećaj mira, i olakšanje patnji. One ne liječe napadajući bolest, već preplavljuju naša tijela prelijepim vibracijama naše Uzvišene prirode, u čijem se prisustvu bolest topi kao snijeg na suncu. Nema izliječenja dok ne dođe do promjene u načinu percepcije, stanju duha i unutarnjem osjećaju sreće." - Dr.Edvard Bach ( 1934. godine )

OAK

Za one koji se jako naprežu i bore da bi ozdravili ili u svakodnevnim aktivnostima u životu. Oni će isprobati jednu stvar za drugom, mada se njihov slučaj čini beznadežnim. Oni će se ustrajno boriti. Oni nisu zadovoljni sa sobom ako ih bolest ometa u obavljanju njihovih dužnosti ili u pomaganju drugima. To su hrabri ljudi, koji se bore protiv velikih poteškoća, koji i dalje poduzimaju napore bez da ikada izgube nadu.


Citat iz knjige: The Twelve Healers and Other Remedies – Dvanaest iscjelitelja i ostale cvjetne esencije – Dr. Edward Bach