Bachove cvijetne esencije

"Cvijetne api podižu naše vibracije i otvaraju kanale kojima možemo primiti Duhovnog sebe, kako bismo se snabdjeli vrlinom koja nam je potrebna i u isto vrijeme isprali grešku koja izaziva loša djelovanja. One mogu, baš kao i predivna glazba ili nešto drugo što je inspirativno, da uzdignu našu pravu prirodu i približe nas Vlastitim dušama, i samim tim nam donesu osjećaj mira, i olakšanje patnji. One ne liječe napadajući bolest, već preplavljuju naša tijela prelijepim vibracijama naše Uzvišene prirode, u čijem se prisustvu bolest topi kao snijeg na suncu. Nema izliječenja dok ne dođe do promjene u načinu percepcije, stanju duha i unutarnjem osjećaju sreće." - Dr.Edvard Bach ( 1934. godine )

CRAB APPLE

To je cvjetna esencija za čišćenje. Za one koji osjećaju da nešto u svezi njih nije čisto. Često je to nešto što se čini beznačajnim. U nekim situacijama može se raditi o ozbiljnoj bolesti koju gotovo zanemaruju u usporedbi s tom jednom stvari na koju su usredotočeni. U oba se slučaja oni žele osloboditi te jedne određene stvari koja je u njihovom umu najveća i koja se čini toliko značajnom za njih da ju je potrebno izliječiti. Postanu potišteni ako liječenje ne uspije. S obzirom na to da je ova cvjetna esencija čistač, ona pomaže kod čišćenja rana ako pacijent ima razloga vjerovati da je neki otrov ušao u njegovo tijelo koje treba očistiti.


Citat iz knjige: The Twelve Healers and Other Remedies – Dvanaest iscjelitelja i ostale cvjetne esencije – Dr. Edward Bach